Succesvol Leids Kennisfestival: Innovatie en inspiratie voor gezondheid en welzijn

Het Leids Kennisfestival, gehouden op 22 juni 2024 in de Hooglandse Kerk, was een groot succes. Het evenement werd bezocht door meer dan 1500 bezoekers van alle leeftijden, met een interesse in gezondheid en welzijn. Het festival, georganiseerd door het Leiden Healthy Society Center, bood een platform voor interactie, educatie en innovatie op het gebied van gezondheidszorg en welzijn.

Het festival startte om 13:00 uur en duurde tot 17:00 uur, genoeg tijd om te genieten van leuke en leerzame activiteiten, lezingen en workshops. Bezoekers werden verwelkomd in de prachtige Hooglandse Kerk. Tijdens het kennisfestival werd ook de Dutch Bio Science Week feestelijk geopend door hoogleraar Gezondheidspsychologie Andrea Evers, wethouder Fleur Spijker, organisator van de Dutch Bio Science Week Chris Jaeger en Hanneke Hulst, wetenschappelijk directeur bij de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden.

Feestelijke opening van de Dutch Bio Science Week tijdens het kennisfestival

 

Tijdens het festival was er een breed scala aan interessante colleges. Zo gaf hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder een lezing over de hersenen en wat de wetenschap te bieden heeft voor gezondheid en welzijn. De lezing was niet alleen informatief maar ook motiverend, waardoor veel bezoekers met nieuwe inzichten naar huis gingen. Een speciaal onderdeel van het festival waren de minicolleges. Deze korte, maar zeer informatieve sessies van 10 minuten werden gegeven door experts op diverse gebieden van gezondheid en welzijn. In de colleges werden onderwerpen zoals financiële onzekerheid, voeding, de werking van de hersenen en cognities, preventie op maat, innovatie in de jeugd-GGZ, Wall of Nursing, praktische wijsheid en palliatieve zorg behandeld.

Het college van hoogleraar Erik Scherder werd drukbezocht.

 

Ook bood het festival een breed scala aan workshops en interactieve activiteiten. Bezoekers konden deelnemen aan VR-simulaties die hen bewust maakten van gezonde keuzes en hen lieten ervaren hoe innovatie en technologie de gezondheidszorg kunnen verbeteren. Daarnaast konden bezoekers deelnemen aan gezondheidschecks en meer leren over de invloed van hun leefomgeving op hun welzijn. Deze checks gaven bezoekers praktische inzichten in hun persoonlijke gezondheid en boden handvatten om gezonder te leven.

Bezoekers konden genieten van diverse activiteiten en workshops

 

Het Leids Kennisfestival heeft wederom aangetoond hoe belangrijk het is om de gemeenschap te betrekken bij gezondheid en welzijn. Het evenement bood een platform voor kennisdeling, inspiratie en praktische inzichten, waardoor bezoekers gemotiveerd werden om gezonder te leven. We kijken nu al uit naar de volgende editie van het Leids Kennisfestival, waar we hopen nog meer mensen te inspireren en te informeren over de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg en welzijn.

Het Leids Kennisfestival voor ieders gezondheid en welzijn werd georganiseerd door het Leiden Healthy Society Center. Het Leiden Healthy Society Center verbindt kennis, initiatieven en vraagstukken op het gebied van gezondheid en welzijn en stimuleert samenwerking. Partners zijn Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden, mboRijnland en gemeente Leiden.

 

Logo Leiden Healthy Society Center

 

 

More information
Leiden Healthy Society Center
Dutch Bio Science Week