Bezoek 22 juni gratis hét Leids Kennisfestival voor ieders gezondheid en welzijn

Hoe kun jij lekker lang en leuk leven in Leiden? Ontdek het op 22 juni tijdens het Kennisfestival over gezondheid en welzijn van het Leiden Healthy Society Center. Van 13 tot 17 uur in de Hooglandse Kerk zie je op een leuke manier wat er allemaal in Leiden gebeurt op het gebied van gezondheid en welzijn. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Bezoek een mobiel MRI-apparaat en de Bus to the Future. Kom abseilen of doe de welzijnscheck, onderzoek je eigen beweeggedrag en verbeter je gezondheid met virtual reality. Ook zijn er interessante mini-colleges van Leidse gezondheidsexperts, zoals  over voeding, mentale gezondheid bij jongeren of wat muziek met je brein doet. Speciale gastspreker is Erik Scherder, professor in de neuropsychologie en bekend van vele televisieoptredens en de app Ommetje.

De activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden. Bekijk het totale programma op www.leidskennisfestival.nl

Wethouder Fleur Spijker (Economie, Kennis, Sport & Gezondheid):

In het Leiden Healthy Society Center werken veel wetenschappers en experts samen op het gebied van gezondheid en welzijn. Dit Leids Kennisfestival laat op een prachtige wijze zien hoe we Leiden gezamenlijk de gezondste stad van Nederland aan het maken zijn.

Sarah de Rijcke, decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen bij Universiteit Leiden:

Op dit unieke Kennisfestival ervaren Leidse inwoners wat de partners van het Leiden Healthy Society Center doen om gezondheid en welzijn te verbeteren. Het aanbod op het festival is leuk en divers vanuit bijvoorbeeld psychologie, biomedische wetenschappen, maatschappelijk werk en sport en bewegen.

Dutch Bio Science Week

Het Kennisfestival over gezondheid en welzijn van het Leiden Healthy Society Center is onderdeel van de Dutch Bio Science Week (voormalig Life Sciences & Health Week). Dit is een week vol evenementen rondom kennis, gezondheid en welzijn. Tijdens het Kennisfestival is om 14 uur de opening van Dutch Bio Science Week.

Organisatie

In Leiden werken veel organisaties samen om van Leiden één van de meest gezonde steden van Nederland te maken. Het Leiden Healthy Society Center verbindt kennis, initiatieven en vraagstukken op het gebied van gezondheid en welzijn en stimuleert samenwerking. Partners zijn Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden, mboRijnland en gemeente Leiden.

Kennisfestival banner